Enable JavaScript to run this app.
Skip to main content
OpenTable logo
  1. Home
  2. Germany
  3. Cologne

Diners' Choice: Innovative restaurants in Cologne

Red OpenTable logo
OpenTable
Updated 05 December 2024

Looking for the best restaurants that are fit for foodies in Cologne? You’re in the right place. Each month, OpenTable analyses nearly 2 million global diner reviews from the past four months. We sort the results by location and category to help you discover new favourite restaurants. It's a great partnership: you book, eat, and review. We listen...and deliver the results for all to benefit. Enjoy!


A photo of PULS restaurant
4.9
4.9 (289)
€51 and over
International
Altstadt/Nord
About the restaurant
PULS ist ein weiteres Restaurantkonzept von 2-Sternekoch Daniel Gottschlich mitten im Herzen der Kölner Altstadt, das kreative à-la-Carte-Gerichte und legeres Ambiente vereint. Das Team um Chef de Cuisine Johannes Langenstück und Daniel Gottschlich überrascht mit ständig wechselnden à-la-Carte-Gerichten. Hier ist garantiert für jeden etwas dabei. Ob Fleisch oder Fisch, vegetarisch oder vegan. Hier erlebst du ein Dinner mit Freunden, romantisch zu zweit oder mit Geschäftspartnern. Möchtest du verschiedene Gerichte à-la-Carte probieren und teilen oder auch nur eine Vor- und Hauptspeise für dich genießen? Bei uns ist vieles möglich: Hier gibt es keine Vorgaben: „Enjoy it your way“ – Jeder kann auf seine Art genießen! Im laufe des Abends verwandelt sich das PULS in eine coole Bar mit einzigartigen Cocktail Kreationen.
Top review
Jens
Dined on 7 Dec 2024
Amazing food, amazing service. We will be back soon!
A photo of Taku im Excelsior Hotel Ernst restaurant
4.8
4.8 (178)
€31 to €50
Asian
Altstadt/Nord
About the restaurant
Award-winning cuisine right next to Cologne Cathedral: The Michelin-starred restaurant taku serves East Asian fusion cuisine in a modern, Far Eastern ambience. The cooking style of Michelin-starred chef Mirko Gaul is a modern concept of "Asian Fusion”. Gaul reimagines the flavors of the haute cuisine of Japan, China, Thailand, Vietnam, Indonesia and Malaysia. Executive Pastry Chef Fabian Scheithe pampers the guests with his extraordinary desserts. His sweet delicacies form the grand finale of every menu. Restaurant manager Christoph Gonzalez deliberately focuses on organic wines and gladly recommends corresponding wines. The taku has been awarded with one Michelin-star for years, 8/10 pans in Gusto and 16/20 points at the Gault Millau. The interior of the starred restaurant creates an elegant and Asian inspired atmosphere. Calm colors and light installations reflect the ambience of Asia.
Top review
Denis
Dined on 12 Oct 2024
When traveling for pleasure, especially internationally, visiting some of the better restaurants in a given town is one of my higher priorities and pleasures. I have eaten at many restaurants with Michelin stars, and I can say with confidence that Taku is in the very top rank of restaurants at which I have had the pleasure to enjoy a supremely excellent meal and dining experience. The food is imaginative, thought-provoking, delicious, perfectly executed, and memorable in all positive ways. Each course was a true delight for the taste and for the eyes. The "club sandwich" course with a kind of Tonkatsu tuna "cutlet" on perfectly toasted brioche was a real standout. The servers are exceptionally talented, hitting just the right balance of friendliness and knowledge, without being stiff or robotic or overly formal at all. Each seemed to express real personality and enjoyment. I speak okay German, and everyone was willing to switch back and forth from German to English as needed. The sommelier was a real standout, sharing his enthusiasm for the wine choices, and explaining each wine happily and well. The pour on each wine-pairing was just right too. Sometimes in restaurants you barely get enough for 2-3 sips; however, here you received a nice half-glass ~ enough to enjoy with the course and a bit after until the next course. The pacing of the meal was excellent too, with no long waits between courses. All in all, it was an excellent meal. Highly recommended.
A photo of Henne Weinbar Köln restaurant
4.8
4.8 (915)
€31 to €50
Bistro
Altstadt/Nord
About the restaurant
Die wesentliche Grundlage unserer Küche ist es, auf die klassische Menü-Folge Vorspeise-Zwischengang-Hauptgang-Dessert zu verzichten. Der Gast soll, ähnlich wie in den vielen sehr erfolgreichen spanischen Restaurants, jedes Gericht jederzeit bestellen können, also nach Lust und Laune nachbestellen, mit Freunden teilen oder einfach hintereinander weg als großes Menü essen. Dabei haben alle Gerichte die gleiche Größe und es wird keinen Hauptgang im dimensionierten Sinne geben. Die besten Grundprodukte stehen dabei im Vordergrund. Wir freuen uns darauf, Ihnen den Tisch mit kleinen leckeren Sachen voll zu machen. Wenn Sie noch nicht wissen, ob Sie großen Appetit haben, nehmen Sie doch erst einmal einen Drink an der Bar, ein Glas Wein oder ein erfrischendes Kölsch, dazu eine Kleinigkeit. Wenn Sie die köstlichen kleinen Gerichte sehen, kommt die Lust auf MEHR! Bestimmt.
Top review
Greg
Dined on 10 Dec 2024
Great food and lovely wines in a warm and lively but not too noisy atmosphere. Service is also amazing.
A photo of Ito – Japanese Cuisine restaurant
4.8
4.8 (350)
€51 and over
Japanese
Neustadt-Nord
About the restaurant
Coming Soon!
Top review
Addison
Dined on 14 Nov 2024
Service was incredible, but they are quite aggressive about the water consumption, coming by every 5-10 minutes to refill your glasses, and frankly at 8,00€ a bottle, you would expect more from the water. Every dish was very interesting and made for a good experience, however the main course from the Omakase did not really work for me, in terms of the flavor combination, but that just personal taste. The state of the restaurant itself was quiet and chic, but there were quite noticeably cobwebs in some of the corners, and eye level… All in all I would recommend!
A photo of Ouzeria restaurant
4.8
4.8 (190)
€51 and over
Crossover
Neustadt-Nord
About the restaurant
Casual Fine Dining - Crossover Küche mit einem Touch Fine Dining und Fusion, in lockerer und gemütlicher Atmosphäre mit tollem Service und einer spannenden, größten Teils griechischen Weinkarte.

Schaut vorbei und überzeugt Euch selbst!

Wir freuen uns auf Euch!

Top review
Jean-Laurent
Dined on 29 Nov 2024
Amazing food, great wine and lovely staff, it was perfect!
A photo of phaedra Restaurant restaurant
4.7
4.7 (368)
€51 and over
Mediterranean
Neustadt-Süd
Top review
Aron
Dined on 7 Dec 2024
The food was alright however a little bit expensive.
A photo of NeoBiota restaurant
4.7
4.7 (279)
€51 and over
European
Altstadt/Nord
Top review
SteveVIP
Dined on 13 Nov 2024
Such an amazing vibe. Chill atmosphere and amazing tastes. No pretension, just focuses on the food and the why. Loved it.
A photo of CARUSO Pastabar restaurant
4.7
4.7 (379)
€31 to €50
Italian
Neustadt-Nord
About the restaurant
Mit der CARUSO Pastabar haben wir 2013 unseren Traum von einem gemütlichen Restaurant verwirklicht. In entspannter Atmosphäre kochen wir innovative italienische Küche und konzentrieren uns dabei auf frische Pasta -weil Pasta uns alle glücklich macht. Dabei bleiben wir so authentisch wie möglich, denn viele Rezepte sind alte Familientraditionen. Wir freuen uns auf euren Besuch!

Seit März 2022 findet Ihr uns im Agnesvirtel - Kasparstraße 19, 50670 Köln. Wir freuen uns auf euren Besuch!

Top review
Sayuri
Dined on 18 Nov 2024
The Pasta was so tasty. Id like to come Thus Restaurant again.
A photo of Flor y Canela restaurant
4.7
4.7 (48)
€31 to €50
Peruvian
Neustadt-Süd
About the restaurant
Orígen Perú – getreu diesem Motto servieren wir Euch eine kreative moderne Küche gepaart mit der Vielfalt der peruanischen Aromenwelt im Herzen der Kölner Südstadt.

Überzeugen Sie sich selbst von unseren Kochkünsten und der peruanischen Gastfreundschaft.

Wir freuen uns auf Euren Besuch!

Top review
OpenTable Diner
Dined on 22 Nov 2024
Great and authentic restaurant with super nice service. We really liked the drinks and food was something new we never tried before but so delicious. Highly recommend!
A photo of Impact - Café by Plastic2Beans restaurant
4.3
4.3 (68)
€30 and under
Café
Lindenthal
About the restaurant
Achtung: Küche schließt teilweise etwas früher (s. www.impact.koeln)
Bei uns könnt ihr den ganzen Tag schlemmen und schlürfen for a better world!
Probiert mal unser All-You-Can-Pancake-Raclette aus oder einfach unseren besonders leckeren Spezialitätenkaffee. Denn dahinter steckt noch viel mehr:

Hinter dem Impact Café steckt das Kölner Impact-Startup Plastic2Beans. 2018 gegründet, verfolgt es die Vision, die Äthiopische Kunststoffindustrie kreisförmiger und somit nachhaltiger zu gestalten. Um den lokalen Devisenmangel zu umgehen, sourced Plastic2Beans Bio Specialty Coffee und zahlt den Produzent:innen den zwei- bis dreifachen Börsenpreis. Durch die gute Bezahlung und den Anbau ohne Chemikalien und Pestizide sowie natürliche Bewässerung entsteht ein zweiter Impact. Mit jeder Tasse Impact Coffee hast du also in allen Aspekten eine positive Wirkung auf unseren Planeten.

Wenn du mehr wissen möchtest, besuche doch mal www.plastic2beans.com!

Top review
Celia
Dined on 23 Nov 2024
Super! Wir waren da zum all you can pancake. Perfekt 😍
Explore Diners' Choice best of Cologne
  • Privacy policy
  • Terms of Use
  • Impressum
  • Cookies and Interest-Based Ads
  • Cookie Preferences
Copyright © 2024 OpenTable International Ltd. Alphabeta Building, 14-18 Finsbury Square, London EC2A 1AH - All rights reserved.
OpenTable is part of Booking Holdings, the world leader in online travel and related services.
Booking Logo
Priceline Logo
KAYAK Logo
Agoda Logo
OpenTable Logo